Sevginar Sali

Silivri’de Millet İttifakı...

31 Mart 2019 yerel seçimlerine dönecek olsak ve “İki ittifak arasından daha yüksek halk beklentisine kim sahip?” diye sorulsa kuşkusuz Millet İttifakı olurdu yanıt.
2018 Genel Seçimleri bu öngörümü doğrular nitelikte. Silivri'de Millet İttifakına çıkan oy 46,84'iken, Cumhur İttifakı'na seçmen desteği 42,02 oranında kalıyor. Peki, biz bu seçimleri yaptıktan 8 ay sonra neler yaşandı? MHP'li Volkan Yılmaz, Cumhur İttifakının ilçemizde aldığı oyun 5 puan üzerine çıkarak, Millet İttifakı 3 puan altında kalan CHP'li belediye başkanını deviriyor. 3-5'in hesabını yapmamak bakın ne kadar kritik sonuçlar doğurabiliyor!
Yüzde 46,84 oranında seçmen desteği bir seçilmiş için azımsanmayacak bir sonuç ama çoğunluğun fazlası değil!
Bunun için Cumhur İttifakı Silivri'de iktidar koltuğunda ensesinde Millet İttifakının nefesini hissederek çok da rahat oturmuyor!
Genelde Cumhur İttifakının oy oranlarında hissedilen düşüş, Millet İttifakının iktidar yolculuğunda yelkenlerine rüzgâr olurken, yerel ile ilgili umutlar yediveren misali çiçek açıyor.
Seçimlerden önce iktidar şansının yüksek olması siyaseten yıkıcı da olabiliyor. Kontrolsüz gücün güç olmadığı gerçeği devreye giriyor.
Millet İttifakının ilçe belediye sonuçlarına bakıp yaşanan umutsuzluk, İBB ayağında tam bir bahar havası estiriyor. %61,99 muazzam bir sonuç. Silivri, böyle bir desteği daha önce kimseye vermedi bildiğim kadarıyla. Millet İttifakının imza attığı bu netice potansiyeline dair güçlü bir kanıyı ortaya çıkartıyor.
Ekrem İmamoğlu örneği bu açıdan Silivri ile ilgili oldukça yol gösterici diğer bir yanı ile de… İki yıllık görev süresinin sonunda İmamoğlu, ilçe halkımız nazarında bu kredisini koruyor mu? Tabi ki belli hayal kırıklıkları olmuştur. Ama ciddi bir kayıptan söz etmek şu an için mümkün değil. Aksine haksız eleştiriler neticesinde destek gördüğü tabanının hoşgörüsünde artış dahi kaydedilmiştir.
Belki aralarındaki fark daha az, biri istikrarlı yükselişte, diğeri bu ivmeyi yakalayamamaktan muzdarip olduğundan Millet İttifakında bir üstünlük mücadelesi kendini iyiden iyiye hissettiriyor.
Muharebede düşman yerine birbirini nişan alan askerlerin akıbeti malumdur. Bilirsiniz ki ne savaşlar sadece meydanlarda ne de yaralar sadece ateşli silahların ateş alması sonucu açılır.
Velhasıl kelam Millet İttifakından beklenti de ortaya koyabileceği destek potansiyeli de oldukça yüksekken iktidar alternatifi olma hususunda daha güçlü bir yapıyı neden göremediğimizin yanıtını bir an önce birileri bulup gereğini yapmaz ise hepsi boşa gidecek!
İYİ Parti'nin başında Silivri siyasetinin tecrübeli ismi Refik Bek'in bulunması Millet İttifakı açısından iyi bir fırsat, CHP'nin Başında Berker Esen'in bulunması umut verici.
Temsil ettikleri ittifakın yolunu aydınlatmak üzere mum gibi yanmak yerine sadece kendi iktidarlarının ateşine odun taşırlarsa sonuçta bir kül yığını ile baş başa kalmaları kaçınılmaz olur.

  1. sevginar sali sevginar sali

    Ufuk Güler, kendinize inanmanız gerekiyor. Her görüşü okuyup kendi fikrinizi oluşturmanız en doğrusu. Bir konuda veya kişi hakkında herkesin farklı fikri olabilir. Aynı gazetede yazan, aynı iş yerinde çalışan hatta aynı ailenin mensupları bile farklı görüşlere pek ala sahip olabilirler. Böyle düşünün...

  2. Ufuk Güler Ufuk Güler

    Silivride iyi partinin başında Refik Bekin bulunmasını siz şans oysa Şshin Dirik ise son yazısında farklı gösteriyor.Refik beyin partiyi kullanarak şahsi çıkarlar peşinde koşmakla suçluyor.Şimdi biz hangisine inanalım.

YORUM YAP